Blog 4. De 5 opvallendste veranderingen in het algoritme van Instagram

Blog 4. De 5 opvallendste veranderingen in het algoritme van Instagram

Facebook heeft ook aan het algoritme van Instagram zitten sleutelen. Weliswaar niet zo drastisch als Facebook, maar het is wel de moeite waard om in kaart te brengen. Dit zijn de opvallende 5 veranderingen.

Bereik

Deze komt hard aan: slechts een paar procent van je volgers krijgt tegenwoordig je post te zien. De rest pas als de engagement hoog genoeg is.

Business account

Heb je nog geen Business account? Pas dat dan als de wiedeweerga aan. Posts vanuit businessaccounts krijgen een kleine boost vanuit Instagram.

Actief reageren

De woorden ‘nice’, ‘great pic’, ‘love it!’ worden niet door Instagram meegeteld, want ze zijn vaak afkomstig van bots. Probeer dus actief te reageren en niet met deze woorden.

Gebruik Stories

Wees vaker zichtbaar voor je volgers. Stories is hier een goede optie voor. Door het geüpdatete algoritme ben je door Stories te gebruiken namelijk ook nog eens vaker zichtbaar bij je volgers. Daarnaast worden je Stories eerst getoond aan mensen die je account vaak bekijken.

Hashtags

Te veel hashtags ziet Instagram als spam. Houd het bij maximaal 5 unieke hashtags. #Meer #wordt #ook #gewoon #irritant.

Ten slotte

Het moment waarop je je post plaatst is niet heel relevant meer. Door het nieuwe algoritme kan het zo zijn dat een aantal van jouw volgers jouw post pas een paar uur of zelfs dagen later te zien krijgt. Resultaat: je zorgvuldig opgemaakte ontbijtposts kunnen net zo goed ’s avonds laat in de tijdlijn van je volgers opduiken.

Voor nu zijn dit de belangrijkste punten waar je rekening mee kunt houden wanneer je aan de slag gaat met Instagram. Voor je het weet is het algoritme alweer aangepast en kun je weer een nieuwe blog van mij verwachten.

Alles nog even op je gemak terugluisteren? Dat kan via onze Zoekhelden podcast.

Toe aan een verfrissend gesprek met enthousiaste helden?

Bel 06 11 36 28 60, mail marcel@zoekhelden.nl of
bezoek ons aan de Brouwersgracht in Amsterdam

Brouwersgracht 224,
1013HE, Amsterdam

KvK Amsterdam 63326191
BTW-nr, NL855187670B01