Case: Ecover Statiegeld Store

Case: Ecover Statiegeld Store

In deze blog zetten we graag een succesvolle campagne van een van onze klanten in de spotlight. Eentje die dit zeker verdient is de Statiegeld Store campagne van Ecover. Ecover produceert schoonmaakmiddelen en doet dit clean. Hun missie? Een Clean World Revolution! Van clean zaken doen en cleane ingrediënten inslaan tot de wereld genezen van haar verslaving aan wegwerp plastic. Ecover zoekt naar eigen zeggen constant naar nieuwe manieren om hun zuivere principes in de praktijk om te zetten.

In november 2018 introduceerde Ecover met de Statiegeld Store campagne als eerste in België statiegeld op plastic. Ongelooflijk, maar onze zuiderburen doen daar dus nog niet aan!
Bij de pop-up Statiegeld Store in Antwerpen konden mensen gedurende drie dagen hun PET-fles inleveren in ruil voor een euro en een 100% recyclebare fles Ecover afwasmiddel, gemaakt van 100% gerecycled plastic. Men kon vervolgens kiezen of ze die euro bij zich hielden of doneerden aan de Statiegeld Alliantie. Deze organisatie maakt zich hard voor de implementatie van een statiegeldsysteem in België.

Zowel on- als offline was de campagne een enorm succes. Tijdens deze drie dagen zijn er 7000 PET-flessen ingeleverd, is er meer dan €2000 euro opgehaald voor de Statiegeld Alliantie en heeft de campagne met een mediawaarde van €1.500.986,90 een bereik van 103 miljoen gegenereerd. Wij zijn supertrots dat wij hieraan hebben mogen bijdragen met onze media inzet.

 

 

Toe aan een verfrissend gesprek met enthousiaste helden?

Bel 06 11 36 28 60, mail marcel@zoekhelden.nl of
bezoek ons aan de Brouwersgracht in Amsterdam

Brouwersgracht 224,
1013HE, Amsterdam

KvK Amsterdam 63326191
BTW-nr, NL855187670B01