MVO

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In een commerciële bedrijfstak als de media, is het soms makkelijk om te vergeten dat de wereld niet alleen draait om data, campagnes, optimaliseringen, mediabudgetten… kortom; geld. En het liefst zo veel mogelijk ervan. Bij Zoekhelden proberen we daarom op onze eigen bescheiden manier maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Goede doelen

Zo is er een aantal goede doelen waarvoor we tegen een gereduceerd uurtarief werken. Een van deze stichtingen lichten we graag uit. Onze zeer gewaardeerde klant Wakibi is een non-profit organisatie die ondernemers in ontwikkelingslanden steunt. Niet met een donatie, maar met een kleine lening. Met hun slimme en sympathieke microkrediet-businessplan gaan zij de strijd tegen armoede aan. Als uitlener ben je volledig in controle over wat er met je geld gebeurt. Van het door jou uitgeleende geld gaat 100% naar het door jou gekozen project, dat je vervolgens op de voet kunt volgen. Als verjaardagscadeau geven wij onze klanten altijd een Wakibi-bon t.w.v. €50 euro. Hiermee kunnen onze klanten zelf een ondernemer uitkiezen en zo een leven veranderen!

zoekhelden diensten
zoekhelden

 

Met het Zoekhelden team doen we geregeld mee met initiatieven van onze klanten. We dragen bij door collecte te lopen of door te hardlopen of te fietsen om zo geld op te halen voor het goede doel. Voor Reuma Nederland zijn wij zelf donateur.

Ondertussen op de Brouwersgracht…

Wij houden hier op kantoor allemaal van een goede kop koffie. Goed in meerdere betekenissen van het woord. Daarom kopen wij onze koffie bij Moyee. Deze goddelijke bonen worden fairchain verkregen. Dit gaat een grote stap verder dan fairtrade. Met FairChain probeert Moyee de hele koffieketen te herstellen. Hun doel is om een 50/50 balans tussen koffieproducenten en koffiedrinkers te creëren. In plaats van de huidige situatie, waarbij 85% van de totale koffie waarde verdwijnt in de zakken van een handjevol grote multinationals. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren laat Moyee 300% meer geld achter in het koffieproducerende land. Zo maakt Moyee de wereld “slokje voor slokje” beter. We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden.

zoekhelden diensten
zoekhelden

Kleine wasjes, grootse wasjes

Onze klant Ecover begon ooit hun bedrijf omdat ze van dichtbij hadden gezien hoe fosfaten uit was- en afwasmiddelen onze onderwater biotopen verwoestten. Nu staan ze voor een nieuwe uitdaging: de wereld genezen van haar verslaving aan wegwerp plastic. Wij helpen ze graag met hun missie om een Clean World Revolutie op gang te brengen. Al onze schoonmaakproducten kopen wij dan ook bij Ecover.

Arbeidsvitaminen

Frisse neuzen staan volgens ons sneller dezelfde kant op. Vandaar dat we er bij Zoekhelden op letten regelmatig eentje te halen. Even een blokkie om, de benen strekken en resetten voor een nieuwe taak. Daarnaast worden elke maand de slowjuices van Frecious op kantoor geleverd. De sappen met minimaal 70% groente, kruiden en specerijen in combinatie met maximaal  30% fruit zijn een mooie tegenhanger van dat andere verfrissende drankje dat – vooral op de vrijdagmiddag – graag genuttigd wordt.

zoekhelden diensten
zoekhelden

Swap ‘till you drop

Verwacht bij ons geen auto van de zaak. Bij voorkeur stappen we op ons fietsje. Alle Zoekhelden hebben beschikking tot een Swapfiets. Als we meer kilometers moeten maken, reizen wij liever per trein dan dat we de auto pakken naar onze klanten.

Gróén!

Onze energie nemen we af bij Vandebron. Wij kiezen namelijk voor 100% duurzame energie van Nederlandse bodem! Door vraag en aanbod van goeie energie samen te brengen, koppelt Vandebron lokale producenten van duurzame energie aan Nederlandse huishoudens. We like.

 

zoekhelden diensten
zoekhelden

Wij blijven uitkijken naar mooie ideeën en initiatieven waarbij Zoekhelden een steentje kan bijdragen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ken jij nog een mooi initiatief wat bij ons past, laat het ons dan vooral weten!

Brouwersgracht 224,
1013HE, Amsterdam

KvK Amsterdam 63326191
BTW-nr, NL855187670B01