SBS onder de Talpa vlag

SBS onder de Talpa vlag

Er is al veel aandacht voor geweest in de pers en ook wij waren erbij. Tussen de bekende Nederlanders, over de rode loper bij het DeLaMar theater in Amsterdam. De grote presentatie van Talpa en SBS. Zoekheld Iris heeft de belangrijkste ontwikkelingen samengevat.

Er is de afgelopen jaren nogal wat gebeurd bij SBS. Zo was er eerst de overgang naar Sanoma en afgelopen week kwam het nieuws: Talpa neemt SBS over van Sanoma. De officiële presentatie van SBS en Talpa was dan ook een belangrijke avond, waar wij niet mochten ontbreken.

Talpa Network, zoals het moederbedrijf volledig heet, is het eerste volledig Nederlandse multimedia bedrijf. Naast de bekende merken onder de Talpa Radio vleugel (zoals onder anderen Radio538 en SkyRadio), en de bekende TV merken (zoals SBS6 en Net5) heeft Talpa namelijk de eerste overname bekendgemaakt; Emesa (van onder andere vakantieveilingen.nl en Ticketscout.nl) wordt ook toegevoegd aan het bedrijf.
Een dergelijk breed scala aan merken, content en data biedt veel mogelijkheden voor adverteerders.

Wat betekent dit voor SBS?
Waar SBS 6 zich al langer positioneerde als DE zender van Nederland, zal dit nu steeds verder over alle SBS/Talpa Network zenders worden uitgerold. Zo zal Nederlands drama een belangrijk onderdeel van de programmering blijven met bijvoorbeeld Dokter Tinus en de nieuwe serie Zomer in Zeeland. Maar er werden meer programma’s van eigen bodem aangekondigd. Zoals een nieuw studio programma van Peter R. De Vries ‘De Raadkamer’, ‘Veel liefs uit Holland’, ‘Tattoo trippers’, ‘Klasgenoten, ‘Jullie huis onze regels’ en een nieuw avontuur met Nick en Simon die hun palingsound naar Paramaribo brengen.

“Meer producties van eigen bodem op TV”

Door het samenbrengen van verschillende merken zal er steeds meer integratie plaats vinden tussen radio en TV, denk hierbij aan het verslag van de winterspelen wat niet alleen door Edwin Evers op Radio 538 zal worden verslagen maar ook op SBS zal uitgebreid worden stil gestaan bij de Olympische Spelen. Meer samenwerking tussen de labels staat hoog op de agenda bij Talpa Network. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Net 5 en Sky Radio, waarbij de ‘Vintage Love Maand’ op Net 5 wordt aangevuld met Sky Radio evenementen die deze vintage maand nog meer aandacht gaat opleveren.

Wat is er nieuw?
Talpa Network gaat naast nieuwe programmering en ontwikkelingen in bewezen media ook flink investeren in nieuwe techniek. Zo zal er in 2018 een app worden gelanceerd voor amateurvoetbalclubs. Via deze app kunnen clips gedeeld worden, maar ook live streams van wedstrijden worden beschikbaar via deze app. Na de zomer van 2018 staan er camerapalen bij 100 clubs in Nederland.

“Tijd voor een nieuwe muziek app!”

Ook muziek is een belangrijk onderdeel bij Talpa Network en muziek wordt niet alleen onder de aandacht gebracht via reguliere radio maar ook via Juke! Een nieuwe muziekapp die naast radiostations ook 45 miljoen nummers aanbiedt om te luisteren, een combinatie tussen radio en Spotify dus!

Wat belooft Talpa Network?
Talpa blijft investeren in content en ook een aantal (niet geheel) nieuwe proposities in de markt zetten zoals:
– ‘Media for equity’ (media voor een aandeel in het bedrijf)
– ‘Media for IP’ (landen kunnen programma’s testen in de Nederlandse markt, Talpa zal mede-eigenaar worden van het programma)

Verder wil Talpa Network nog meer een ‘one stop shop’ zijn. Dus 1 contactpersoon en alle data volledig transparant! Maar uiteraard heeft Talpa Network ook een ambitieuze verwachting uitgesproken voor komend jaar, namelijk:
– Televisie 21% marktaandeel
– Radio 48% marktaandeel
– 2,5 miljoen subscribers
– 1,5 miljoen streams
– 2,5 miljoen transacties

Eind 2018 weten we of Talpa Network bovenstaande verwachting heeft waargemaakt, wij volgen dit vanuit Zoekhelden met grote interesse.

Toe aan een verfrissend gesprek met enthousiaste helden?

Bel 020 705 96 80, mail marcel@zoekhelden.nl of
bezoek ons aan de Brouwersgracht in Amsterdam

Brouwersgracht 224,
1013HE, Amsterdam

KvK Amsterdam 63326191
BTW-nr, NL855187670B01